Opinnäytetyö WordPressin sisältörakenteiden hyödyntämisestä

Tein opinnäytetyöni sisältörakenteiden suunnittelun, toteutuksen ja hyödyntämisen WordPress-ympäristössä. Työ koostuu teoriasta ja käytännöstä, joka käsittelee R-Topin sivustouudistusta.

Miksi sisältörakenteet?

Opiskelin tietojenkäsittelyä Turun ammattikorkeakoulussa ja keväällä 2015 luennoilla istuminen oli ohi. Jäljellä oli enää harjoittelu ja opinnäytetyö. Aloitin harjoittelun Aucorilla vuoden alusta ja alkuperäinen suunnitelmani oli tehdä oppari kesällä tai syksyllä ja valmistua jouluksi. Näin ei käynyt.

Kevään aikana tajusin pikaisesti että jos en tee opparia nyt heti se lykkääntyy jonnekin määrittelemättömän ajan päähän. Seuraavaksi piti keksiä aihe. Koska aikaa oli vähän päädyin tutkimaan freelancer-projektejani ja löysinkin yhden mielenkiintoisen – Kalustetalo R-Topin. Tehty sivusto oli sisältörakenteiltaan hieman perus-WP-sivustoa monimutkaisempi, sillä sivustolla esitetään tuotteita, tuoteryhmiä, valmistajia, kuvastoja ja näiden yhteyksiä. Otin yhteyttä toimitusjohtaja Jori Olliin ja homma oli selvä.

Aluksi ajattelin tietysti kuvata koko projektin konseptoinnista toteutukseen ja käyttökoulutukeen, mutta opinnäytetyön ohjaaja sai tajuamaan ettei siinä ole mitään järkeä. Toisin kuin gradumaailmassa opinnäytetöissä on tiukka sivumäärärajoitus. Koko työ pitäisi mahtua noin neljäänkymmeneen sivuun. Piti siis rajoittaa aihetta. Projektin olennaisin sisältö tuntui löytyvän sisältörakenteista. Koko projekti pyöri oikeastaan sisältörakenteiden ympärillä. Vastaavaa rajausta ei löytynyt muista WordPress-aiheisista opinnäytetöistä.

Kirjoitettu kolmessa viikossa

Olin muita opinnäytetyön kanssa tuskailevia kavereitani helpommassa asemassa sillä kaikki käytännön työ oli jo tehty. Tarvitsi vain tutkia teoriaa ja kirjoittaa. Haasteeni oli ajan vähyys sillä tein täyttä työpäivää Aucorilla ja omassa yrityksessäni oli vielä pari projektia kesken. Jossain välissä piti kirjoittaa oppari.

Opinnäytetyö on suurimmaksi osaksi kirjoitettu kolmessa viikossa kaiken muun ohella, minkä jälkeen tein siihen enää pieniä korjauksia. Kaikki kolme opinnäytetyöseminaaria olivat peräkkäisillä viikoilla.

Paperisodan jälkeen oppari lähti arvosteluun ja palasi sieltä vitosena eli parhaalla arvosanalla. Oppari oli valmis luovutettavaksi kun toimeksiantajalta on varmistettu ettei työ sisällä salattavaa sisältöä. Mitään ei salattu eli pääset lukemaan sen kokonaisena. Työ luovutettiin kirjastoon 27.5.2015.

Nyt vihdoin 35 päivän päästä aloituksesta työ on julki ja kaiken kansan luettavana. Opparin luovutuksen yhteydessä täytin tutkintotodistushakemukseni ja valmistun samalla tietojenkäsittelyn tradenomiksi.

Lataa työ Theseuksesta

Lataa työni ”Sisältörakenteiden suunnittelu, toteutus ja hyödyntäminen WordPress-ympäristössä” itsellesi Theseuksesta. Saat työn itsellesi PDF-muodossa.

SIIRRY LUKEMAAN