Miksi WordPress on oikea valinta sivustollesi?

WordPress on vapaan lähdekoodilla toimiva maailman käytetyin julkaisujärjestelmä. Se mahdollistaa sisällön muokkaamisen ja julkaisun helposti verkkoselaimen välityksellä. Miksi valitsen julkaisujärjestelmäksi juuri WordPressin?

1. Nopea oppia ja helppo käyttää

WordPress luotiin alunperin blogien julkaisujärjestelmäksi, jolloin kohteena olevat käyttäjät olivat alunperinkin ihmisiä, jotka eivät ole IT-alan ammattilaisia. Näin järjestelmän tuli olla helppo käyttää ilman teknisen toteutuksen ymmärtämistä. WordPress kasvoi kuitenkin pian blogialustasta täysimuotoiseksi verkkosivujen julkaisujärjestelmäksi, jota on mahdollista laajentaa myös verkkokauppaominaisuuksilla.

Omat asiakkaani ovat vaihdelleet iältään eläkeläisitä opiskelijoihin ja palaute WordPressistä on ollut positiivista. Kun sivusto tehdään räätälöidysti, on sisällön lisääminen ja muokkaus helppoa. Esimerkiski sivuston uutiset voidaan toteuttaa niin, että päivittäjä kirjoittaa vain tekstiruutuun ja painaa ”julkaise”, jolloin julkaisu päätyy automaattisesti etusivun uutisvirran kärkeen ja vuosittain järjestettyyn arkistoon ilman ylimääräisiä toimia.

2. Kustannustehokas ja laajennettava

Vapaan lähdekoodin julkaisujärjestelmänä WordPressin käytöstä ei itsessään tule yrittäjälle mitään kuluja. Maailman suosituimpana julkaisujärjestelmänä sillä on laaja yhteisö, joka kehittää jatkuvasti itse järjestelmää, teemoja sekä liitännäisiä.

Liitännäisten eli pluginien avulla WordPressin toimintaa voidaan laajentaa liittämällä siihen esimerkiksi verkkokauppa tai parantamalla sivuston hakukonenäkyvyyttä. Lisäosilla ja järjestelmän omilla ratkaisuilla monimutkaisia teknisiä toteutuksia saadaan toteutettua nopeasti ja kustannustehokkaasti.

3. Ei sido tiettyyn palveluntarjoajaan

WordPress toimii käytännössä kaikilla webhotelleilla. Teknisinä vaatimuksina on tuki MySQL-tietokannalle ja PHP:lle. Näin ollen voit kilpailuttaa webhotellisi sinulle sopivimmilla ominaisuuksilla ja parhaalla kuukausihinnalla. Webhotellia voi myös vaihtaa sivujen julkaisun jälkeen, mutta vaatii avuksi osaavan tekijän. Palvelimelta toiselle siirrossa menee sivujen koosta riippuen noin 30-60 min.

Kotisivukoneet ja yksityiset julkaisujärjestelmät ovat vaihtoehtoisia tapoja hoitaa sisällön julkaisu. Usein näiden tuottajayritykset pitävät verkkosivut tiukasti omilla servereillään, jolloin kuukausimaksuja ei voi kilpailuttaa.

4. Hakukoneystävällisyys

WordPress sisältää luonnostaan joitain hakukonenäkyvyyttä parantavia ominaisuuksia kuten helposti luettavan osoiterakenteen, kategoriat ja tagit sekä mahtava tuki blogeille. Hakukoneystävällisyyttä voidaan parantaa ilmaisilla lisäosilla kuten All in one SEO, jonka avulla hakukoneoptimointia voidaan automatisoida suurilta osin ja W3 Total Cache, joka nopeuttaa sivuston toimintaa.