Uusittu ulkoasu ja muutoksia sivustolla

Sivustoni uudistui. Tulen keskittymään blogissani web-kehittäjiä koskeviin teemoihin. Työskentelen nyt Aucorilla Web Developerina enkä ota yrittäjänä uusia asiakkaita.

Mitä kuuluu?

Aloitin tammikuussa harjoittelijana Aucorilla, kirjoitin opinnäytetyön ja toteutin loppuun freelancer-projektejani. Aktivoiduin Twitterissä. Vapaa-aika oli usein melko vähissä. Nyt monet projektit ovat päätöksessä ja aikaa alkaa taas löytymään. Oppari on kirjoitettu ja julkaistaan pian. Valmistun sen jälkeen tradenomiksi.

Ei uusia freelancer-asiakkaita

Jatkan Web Developerina Aucorilla enkä ota enää uusia asiakkaita freelancerina. Teen ylläpitohommia sekä lisätöitä tarvittaessa nykyisille asiakkailleni (viestitelkää osoitteeseen posti@teemusuoranta.fi tai soittakaa). Tarjouspyynnöt voin käsitellä Aucorilla ja ne voi lähettää Aucorin sähköpostiini.

Blogin uusi rajaus

Blogini käsitteli verkkosivuston hankintaa asiakkaan näkökulmasta. Kirjoitan tästä eteenpäin artikkeleita vastaavalla rajauksella Aucorin blogiin. Oma blogini säilyy hengissä ja keskittyy nyt elämään web-kehittäjänä. Kirjoitusaiheita on pitkä lista odottamassa. Muutamia aiheita, joista kirjoitan pian:

  • Kurkistus sivustoni hallintaan – miltä WordPress-sivuston hallinta voi näyttää?
  • Askeleet lukiolaisesta Web Developeriksi
  • Opinnäytetyöni WordPressin sisältörakenteista
  • Kun WordPress-kehittäjä asentaa Drupalin

Kuulet uusimmista kirjoituksista parhaiten Twitterissä. Jos tahdot ehdottomasti käyttää jotain RSS-lukijaa, tässä RSS-syöte. Kommentointi onnistuu Disqusin kommenttikentän kautta tai Twitterissä.

Uusi ulkoasu

Sivustoni ulkoasu rakennettiin nyt alusta asti uusiksi. Nykyinen versio on projektikansioni perusteella yhdeksäs. Tuotantoon asti päätyneitä versioita on arviolta kuusi (olisinpa käyttänyt versionhallintaa). Uudistunut sivusto nostaa blogin pääasemaan ja suunnittelussa keskityin parempaan lukukokemukseen.

Ajattelin seuraavaksi näyttää vilkaisun muutamaan aiempaan sivustoni versioon. Tapana oli tehdä sivusto aina uusiksi kun tuntui että pystyisin parempaan ja ulkoasu alkoi pänniä. Jälkeenpäin ajateltuna se ei ollut kovin fiksu strategia. Voit klikata kuvia isommiksi.

Versiot 1-3
Versiot 1-3
Sivuston ensimmäinen julkinen versio sijoittuu johonkin vuoden 2013  jälkipuoliskolle. Löysin sivuista vain ulkoasun ilman varsinaisia sisältöä. Hahmotelmia löytyi useita erilaisia, mutta tämä on muistaakseni se versio joka päätyi nettiin. Sivuston nimenä oli alussa Teemu Suoranta Web Design.

Versio 4

Versio 4
Seuraavassa versiossa oli silloin tosi siistiltä näyttänyt liitutaulutausta, johon on hyödynnetty kaikki mahdolliset fontit. Tässä vaiheessa nimi on muuttunut pelkäksi Teemu Suorannaksi. Versio tuli julki reilun kuukauden päästä ensimmäisestä.

Versio 5-6
Versio 5-6
Sivusto sai siistin Photoshop-tyylisen Ts-logon. Versio 6 sisälsi vain pieniä muutoksia enkä näytä sitä erikseen.
Versio 7
Versio 7
Sivusto sai blogin ja kolmen pallon logo syntyi. Samasta logosta suunnittelin myös käyntikortin. Tähän leiskaan olen ihan tyytyväinen vieläkin. Tämä versio julkaistiin toukokuussa 2014.
Versio 8
Versio 8
Ulkoasu yksinkertaistettiin ja käytin ensikertaa SASS:ia. Tämä versio julkaistiin vuoden 2014 lopussa. Rakenteen puolesta ero oli pieni edelliseen versioon.

Ulkoasua on siis vedetty uusiksi hyvin tiheään tahtiin. Nykyinen ulkoasu on kuitenkin tarkoitus säilyttää pitkään.

Lopuksi

Kirjoitan tarkemmin nykyisestä versiosta seuraavassa kirjoituksessani kun kerron sivustoni hallinnasta. Uusi kirjoitus ilmestyy parin viikon sisällä. Pysy kuulolla!